Biezpiena standziņas . Sena sēļu recepte 1
Sastāvdaļas:
1 kg biezpiena
Milti
5 olas (var arī vairāk)
2–3 ēdamkarotes cukura
Šķipsniņa sāls
Kausēts sviests
Biezpienu, olas, miltus un cukuru sajauc, izmīca mīklu. Miltus ņem tik daudz, lai mīkla būtu pietiekami stingra un varētu izrullēt desiņas. Tās sagriež apmēram 5–7 cm garos gabaliņos un liek verdošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls un cukura. Gatavās standziņas uzpeld. Ar putu karoti tās izceļ no katla, liek bļodā un uzlej kausētu sviestu, lai nesalīp. Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu.
Recepte no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta “Gulbju” mājām