Foto-Shutterstock

Biezpiena sacepums ar rīsiem 0

Sastāvdaļas – 4 olas, 200 g krējuma, 400 g biezpiena, 3/4 glāzes cukura, vanilīns, šķipsniņa sāls, 1/2 glāze balto rīsu, rozīnes (pēc garšas un vēlmēm).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Kokteilis
Kādā krāsā jābūt naudas makam, lai piesaistītu finansiālo labklājību? Katrai zodiaka zīmei savs veiksmes tonis
Nogurums, svara pieaugums, slikta oma? 7 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa palēninās, un kā to mainīt
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms jānovāra rīsi līdz gatavībai. Rīsus atdzesēt.
Noskalot un pārliet ar verdošu ūdeni rozīnes, ūdeni noliet.
Olas sakult ar cukuru, pievienot biezpienu un krējumu, vanilīnu. Jāizveido viendabīga masa.
Pievienot atdzisušos rīsus, visu samaisīt. Izveidoto masu ieliet ar eļļu iesmērētā cepamajā formā. Mīkla sanāks nedaudz pašķidra, bet tas nekas – viss vienalga sacepsies.
200 grādus karstā cepeškrāsnī cept apmēram 40–50 minūtes, iespējams, uz beigām karstumu vajadzēs samazināt. Cept līdz brūnai garoziņai. Gatavu pārkaisīt ar pūdercukuru. Ēst var gan aukstu, gan siltu. Pēc garšas var pievienot gan krējumu, gan ievārījumu.
Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.