Foto – Anda Krauze

Biezpiena sacepums ar ogu ķīseli. Tik gards kā bērnībā! 7

Sastāvdaļas
• 100 g 9% biezpiena
• ēdamkarote mannas
• 1 ola
• 2 tējkarotes cukura
• 2 tējkarotes rozīņu
• sāls

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpienu samaisa ar olu dzeltenumiem, cukuru un mannu. Pievieno olu baltumus, kas sakulti ar šķipsniņu sāls, noskalotas rozīnes un visu rūpīgi samaisa. Veidni ietauko ar sviestu, uzkaisa nedaudz mannas un ielej biezpiena masu. Cep cepeškrāsnī +180 °C aptuveni 40 minūtes, kamēr parādās sarkanīga garoziņa. Pasniedz ar aveņu un melleņu ķīseli, svaigām ogām, kā arī uzspiež vairākas putukrējuma rozītes.

Ķīselim var izmantot šādas ogu kombinācijas: zemenes ar upenēm (upenes piešķirs ķīselim skaistu krāsu!), dzērvenes ar mellenēm, brūklenes ar āboliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.