Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada “Zemgaļos”.     07/10/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada “Zemgaļos”. 07/10/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada “Zemgaļos”. 07/10/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Biezpiena rausis 0

Mīklai uzsilda pienu un sviestu, pievieno cukuru, iedrupina raugu un iemaisa miltus. Atstāj siltumā, lai rūgst. Kad mīkla uzcēlusies, to plānā kārtiņā izlīdzina uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu biezpiena masu, sablendē skābo krējumu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus un biezpienu. Pievieno rozīnes, gabaliņos sagrieztus ābolus vai ogas (mellenes, zemenes, avenes vai citas) un uzlej mīklai. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep +220 °C pusstundu. Kad rausi izņem no cepeškrāsns, uzliek skābā krējuma piciņas un uzbārsta cukuru un kanēli.

Gatavoja kurzemniece INGRĪDA JĒKABSONE

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.