Biezpiena pončiki – ātri un vienkārši. Mazliet nostaļģiska recepte 4
Pagatavošana
Eļļu ielej katliņā ar biezu dibenu. Sakarsē līdz 190 grādiem.
Paralēli sajauc biezpienu, olas, cukuru, vaniļu un sāli mikserī vai ar putojamo slotiņu.
Vidēji lielā bļodā samaisa miltus un sodu. Pievieno miltu maisījumu mīklai un kārtīgi izmaisa.
Paņem divas tējkarotes: vienā iepilda mīklu, ar otras palīdzību ieceļ mīklu karstajā eļļā. Cep, kamēr no abām pusēm zeltaini brūni.
Pārliecinās, vai eļļa ir aptuveni 180 grādus karsta pēc pončiku ielikšanas. Ja eļļa pārāk atdziest, pončiki pārāk piesūksies ar eļļu un būs taukaini. Savukārt, ja temperatūra būs pārāk augsta, tie kārtīgi neizcepsies iekšpusē, bet ātri kļūs pārāk brūni.
Izceļ no eļļas un liek nosusināties uz papīra dvieļa vai salvetes. Gatavos pončikus pārkaisa ar pūduercukuru. Labu apetīti!