Biezpiena plācenīši: tradicionālā krievu un ukraiņu recepte + 3 variācijas 6
Klasisko biezpiena plācenīšu recepte
Sastāvdaļas:
250 g biezpiena vai biezpiena masas
2-3 karotītes cukura
pusglāze miltu
1 ola
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas labi samaisa, līdz izveidojas vienmērīga masa.
Pēc tam ar lielu karoti, ko pirms tam pamērcē ūdenī, ņem biezpienveidīgo masu, apviļā to miltos un izveido ovālus vai apaļus plācenīšus.
Uz sasildītas pannas uzlej pietiekami daudz saulespuķu vai olīveļļu, sasilda.
Cep plācenīšus no abām pusēm.
Pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.
Biezpiena plācenīši ar mannu
Šajā gadījumā manna aizstāj miltus vai daļu no tiem. Pārējais receptē ir tāds pats kā tradicionālajā biezpiena plācenīšu receptē.
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm
Biezpiena plācenīšus ar rozīnēm pagatavot ir ļoti viegli. Vienkārši receptes sastāvdaļām pievieno nedaudz labi nomazgātu rozīņu.
Biezpiena plācenīši, kas gatavoti cepeškrāsnī
Ja nevēlaties stāvēt pie plīts, gatavojiet biezpiena plācenīšus plītī. Uzsilda līdz 200 grādiem un pagaida, līdz plīts sasilst. Uz cepamās pannas kārto biezpiena plācenīšus un liek cepties. Atkarībā no cepeškrāsns, jācep 10 līdz 20 minūtes.
Receptes no how-to-cook.ru