Foto-say7.info

Biezpiena plācenīši ar ķiršu mērcīti 0

Plācenīšus var pasniegt ar krējumu, ievārījumu, džemu utt.
Šoreiz piedāvājam plācenīšus papildināt ar ķiršu mērcīti. Ķiršu vietā var izmantot jebkuras citas ogas pēc izvēles.
Plācenīšiem var pievienot rozīnes, smalki sagrieztas sukādes, žāvētas plūmes vai aprikozes.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 400 g jebkāda biezpiena, 2 olas, 50 g cukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura, 100 g miltu (vēl 2 – 3 ēdamkarotes panējumam), augu eļļa.

Mērcītei – 300 g saldētu ķiršu, 50 g cukura, 1 ēdamkarote bez kaudzes kartupeļu cietes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Biezpienu saberž kopā ar cukuru un vaniļas cukuru.
Pievieno olu, visu samaisa.
Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Tā kā biezpiens var būt mitrāks vai sausāks, miltus pievieno pēc vajadzības. Mīklai nav jābūt pārlieku biezai, tai jālīp pie rokām.
No mīklas veido nelielus plācenīšus, tos apvārta miltos un liek sakarsētā pannā eļļā cepties. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus.
Gatavo mērcīti. 150 ml auksta ūdens izšķīdina cieti.
Katliņā ieber ogas, pievieno cukuru, pielej 200 ml ūdens un visu vāra. Kad ogu mērce uzmet burbuli, vāra vēl 1 – 2 minūtes.
Katliņā ogām pievieno sagatavoto cietes maisījumu, visu kārtīgi samaisa un ņem nost no uguns.
Plācenīšus liek uz šķīvja, pārlej ar mērcīti.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.