Biezpiena plācenīši ar dižbrūklenēm 0
Autore: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas (3 porcijas) –
• 50 g dižbrūkleņu
• 300 g biezpiena
• 75 g kviešu miltu
• 2 olas
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana.
Biezpienu, ja tas graudains, rūpīgi izmīca ar rokām, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno uz pusēm pārgrieztas dižbrūklenes, olas, miltus un abu veidu cukuru. Rūpīgi samaisa, līdz iegūta saturīga pankūku mīkla. Atkarībā no biezpiena sulīguma varbūt jāpievieno vēl nedaudz miltu. Pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus, līdz tie zeltaini brūni. Ja plācenīši izjūk, jāpieber milti. Pasniedz ar krējumu un svaigām ogām.