Foto – Aija Geida

Biezpiena plācenīši ar dārzeņiem un auzu pārslām 0

Sastāvdaļas
• 200 g biezpiena
• 2 novārīti kartupeļi
• 2 nelieli novārīti burkāni
• 50 g pilngraudu auzu pārslu
• 2 ēdamkarotes auzu vai griķu miltu
• 3–4 ēdamkarotes skābā krējuma
• 2 ķiploka daiviņas
• ⅓ tējkarotes maltu ķimeņu
• pustējkarote maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus un burkānus novāra un sastampā. Pievieno biezpienu, auzu pārslas, auzu vai griķu miltus, sakapātas ķiploka daiviņas, garšvielas un sāli. Izmīca masu ar rokām. Pievieno pa ēdamkarotei skābo krējumu, līdz iegūta veidojama masa. Atkarībā no kartupeļu šķirnes un biezpiena kvalitātes skābā krējuma daudzums var atšķirties. Veido plācenīšus un cep uz pannas uzkarsētā eļļā zeltaini brūnus. Pasniedz ar krējuma–zaļumu mērci, majonēzi vai pikantu tomātu mērci.

Auzu miltus var iegūt, samaļot kafijas dzirnaviņās auzu pārslas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.