Biezpiena pīrāgs ar mellenēm. Īstā izvēle pēc ogošanas! 0
Ogas tagad birst kā no pārpilnības raga! Krūmu zari noliekušies līdz zemei, ogas tik saldas un sulīgas. Kad gana ēsts svaigā veidā, var pagatavot desertu savējiem par prieku.
(Cepamā panna 25 x 30 cm diametrā)
Mīklai
• 150 g sviesta
• 200 g kviešu miltu
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma
• ½ tējkarotes cepamā pulvera
Biezpiena masai
• 700 g biezpiena
• 150 g mīksta sviesta
• 150 g cukura
• 100 ml jogurta
• 3 ēdamkarotes mannas
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• Tējkarote cepamā pulvera
• Ēdamkarote vaniļas cukura
Ogu kārtai
• 250 g melleņu
• 80 g ievārījuma cukura
Ogu kārtai mellenes savāra ar ievārījuma cukuru (8–10 minūtes) un atdzesē.
Gatavo mīklu. Mīkstu sviestu sajauc ar skābo krējumu un pieber miltus, kuros iekaisīts cepamais pulveris. Mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ietin pārtikas plēvē un pusstundu patur ledusskapī.
Biezpienu sablendē ar jogurtu, lai nav graudains. Sviestu un cukuru sakuļ ar mikseri, līdz iegūta gaisīga masa. Pieber kukurūzas cieti, mannu, cepamo pulveri un vēlreiz samaisa. Pievieno sablendēto biezpienu un sakuļ viendabīgā masā.
Mīklu izņem no ledusskapja. Divas trešdaļas no kopējā svara plāni izrullē un izklāj pannā uz cepamā papīra. Liek biezpiena kārtu un atdzisušo melleņu masu. No atlikušās mīklas veido pīrāga dekoru – mīklu izrullē, sagriež strēmelītēs un no tām savij režģi. Cep +180 °C aptuveni 55–60 minūtes, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns.