Biezpiena mājiņas – fantastisks našķis tumšiem vakariem 0
Sastāvdaļas
• 250 g pilnpiena biezpiena
• 250–300 g sviesta cepumu
• liels banāns
• 60 g marmelādes
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes vaniļas cukura
• paciņa kausējamās šokolādes
Pagatavošana.
Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un rūpīgi izmīca, līdz masa viendabīga. Marmelādi sagriež kubiņos un pievieno biezpiena masai. Banānu sagriež šķēlītēs. Uz viena cepuma liek banāna šķēlītes un lielu karoti biezpiena masas. Vēl divus cepumus liek slīpi uz biezpiena, veidojot jumtiņu. Siltā ūdens peldē patur paciņu ar šokolādi un pārlej jumtam pāri. Patur ledusskapī 2–3 stundas, lai cepumi sasūcas ar biezpiena mitrumu.
UZZIŅA
• Lai no biezpiena pagatavotu gardu desertu, svarīgi, lai tas ir svaigs un sauss.
• Visgardākie krēmi iznāk no pilnpiena biezpiena.
• Biezpienam labi piestāv vaniļas cukurs, kardamons, citrona un apelsīna miziņa.
• Ja biezpienu sakuļ ar rokas blenderi, pievienojot nedaudz saldā krējuma un cukura, var ātri pagatavot saldo biezpiena masu, ko bagātina ar žāvētiem augļiem un apgrauzdētiem riekstiem.
• Biezpiens labi sader ar marmelādi, žāvētām plūmēm un dzērvenēm.