Biezpiena kūka ar aprikozēm. Kārums ģimenes brīvdienām 3
Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.
Sarežģītība: vidēja
Forma 24x24cm
Sastāvdaļas
Mīklai:
225g milti
4 ēd.k. cukura sīrups
1 tējk. cepamais pulvers
3 olu dzeltenumi
Biezpiena masai:
250g biezpiens
50g mīksts sviests
1 ēd.k. krējums
1/4 gl. cukurs
1 ola
Bezē masai:
3 olu baltumi
1/2 gl. pūdercukurs
Aprikožu pildījumam:
400g aprikozes
2 ēd.k. pūdercukurs
Pagatavošana
Miltus iebērt bļodā vai blenderī, pievienot cukura sīrupu, cepamo pulveri un sviestu, sagrieztu mazākos gabaliņos. Mīklu sajauc vai ar rokām saberž, līdz veidojas drupačas. Pa vienam pievienot olu dzeltenumus, mīcīt mīklu tik ilgi, līdz veidojas viendabīga masa. Mīklu sadalīt divās daļās – lielākā apm. 2/3 no mīklas daudzuma un mazākā. Cepamo formu iesmērēt ar sviestu. Lielāko mīklas daļu ieklāt formā, piespiežot ar pirkstiem. Mazāko mīklas daļu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā.
Biezpienu sajauc ar sviestu, krējumu, cukuru un pievieno olu. Samaisa. Biezpiena masu pārliek formā pa virsu mīklai.
Aprikozes sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņus un sagriezt šķēlēs. Aprikozes sakārtot pa virsu biezpiena masai un pārkaisīt ar pūdercukuru. Olu baltumus uzputo ar pūdercukuru un izklāj pa virsu aprikozēm. No saldētavas izņem mīklu un sarīvē uz dārzeņu rīves pa virsu kūkai.
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 40-45 min. Kūku var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu.
Recepti piedāvā