Foto – Anda Krauze

Biezpiena krēms ar zemeņu mērci 8

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 200 ml saldā krējuma
• 200 g 5% biezpiena
• 2–3 ēdam­karotes cukura
• naža gals vaniļas cukura
• tējkarote želatīna
• zemenes un citas ogas

Pagatavošana.
Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru vai vanilīnu un saputo. Tad iecilā caur sietu izberztu biezpienu, kā arī pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
Biezpiena un saldā krējuma masu lej formiņās, kur jau ielikta pamatne. To gatavo, sajaucot baltmaizes rīvmaizi un šokolādes krēmu Nuss.
Formiņas ar biezpiena un saldā krējuma masu uz pāris stundām ievieto ledusskapī, lai sastingst. Krēmu ņem ārā no ledusskapja un izspiež no formiņām. Lai būtu vieglāk to izdarīt, formiņas kādu laiku patur siltā ūdenī. Kārto uz šķīvja, pasniedz ar sablendētām zemenēm un svaigām ogām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.