Foto: Aija Geida

Biezpiena krēms ar aveņu mērci un kraukšķiem 0

Sastāvdaļas
• 400 g biezpiena
• 300 g saldā krējuma
• 200 g saldētu vai svaigu aveņu
• 150 g auzu pārslu
• 25 g sviesta
• 5 ēdamkarotes cukura
• 3 ēdamkarotes brūnā cukura
• 1,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
• 1,5 tējkarotes vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpienam pieliek 2 ēdamkarotes cukura un samīca viendabīgā masā. Saldajam krējumam pievieno ēdamkaroti cukura un saputo stingrās putās. Putukrējumam pieliek biezpiena masu un samaisa. Avenes samīca ar dakšiņu. Pieber 2 ēdamkarotes cukura, kartupeļu cieti, pielej 800 ml ūdens un nedaudz uzkarsē. Atkarībā no aveņu sulīguma var būt nepieciešams pievienot vēl kartupeļu cieti vai ūdeni. Auzu pārslas apcep sviestā zeltaini brūnas. Pēc tam pievieno brūno cukuru un cep, līdz cukurs karamelizējies. Pēc tam auzu pārslas izklāj uz plakana šķīvja vienā kārtā, lai atdziest. Kārto desertu: vispirms ielej aveņu mērci, tad biezpiena masu, kurai pārkaisa karamelizētos kraukšķus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.