Foto: Anda Krauze

Biezpiena klimpas ar gailenēm saldā krējumā. Gardēžiem jāpamēģina! 1

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 200 g biezpiena
• 1 ola
• 3 ēd. k. kviešu miltu
• Sāls
• Cukurs
• Gailenes
• Saldais krējums
• Dilles

Pagatavošana.
Lai pagatavotu klimpu mīklu, biezpienam pievieno olu un miltus, naža galu cukura, sāli pēc garšas, samaisa. Taisa klimpas un liek vārīties karstā sālsūdenī. Vāra aptuveni 3 minūtes. Pagatavo gaileņu mērci. Vispirms sēnes karsē uz sausas pannas, lai iztek šķidrums, tad apcep sviestā, pievieno saldo krējumu un dilles, un mērce gatava. Pārlej biezpiena klimpām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.