Publicitātes foto

Biezpiena kēkss. Saimnieces Natālijas Sosnares receptīte 0

Sastāvdaļas – 1,2 kg biezpiena, 5 glāzes kviešu miltu, 2 glāzes cukura, 250 g rīvmaizes, 500 g sviesta, 8 olas, 3 tējkarotes vaniļas cukura, 1,5 tējkarotes sodas, rozīnes, citrona miziņa.

Reklāma
Reklāma
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Mājas
Pārāk ilgi uzglabāta malka var palikt veca, un tā vairs nav piemērota apkurei. Cik ilgi drīkst glabāt? 17
Lasīt citas ziņas

Dekorēšanai – 2 olu baltumi, 1 tējkarote citrona sulas, 200 g pūdercukura.

Pagatavošana.

Biezpienu izberž caur sietu, sviestu izkausē un samaisa kopā. Olas saputo ar parasto un vanilīna cukuru, pieber sodu un samaisa. Biezpienā iemaisa ar cukuru sakultās olas. Tad iekaisa izsijātus miltus un rīvmaizi. Pievieno uzbriedinātas rozīnes, sarīvētu citrona miziņu un samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Masu pilda kēksa formā un liek +150 °C uzsildītā cepeškrāsnī. Cep 40–45 minūtes +180 °C. Atdzesētu kēksu rotā ar glazūru, kas pagatavota no olu baltumiem, citrona sulas un pūdercukura.

UZZIŅA

• Biezpiens pieder pie skābajiem piena produktiem, ko organisms sagremo un izmanto labāk nekā pienu.

• Biezpiena konsistenci nosaka tauku daudzums: pilnpiena biezpiens ir mīksts, vājpiena – sauss un irdens.

• Ar kalciju bagātāks ir vājpiena biezpiens.

• Ikdienas ēdienkartē biezpiens var konkurēt ar citiem olbaltumvielu avotiem, piemēram, ar gaļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.