Biezpiena kēkss ar citronu. Žurnālistes Ilzes recepte 2
Kad nedēļas nogalē sagribas kādu našķi, velku arā veco labo Ņinas Masiļūnes pavārgrāmatu un, pieliekot klāt mazliet savas izdomas, kaut ko izcepu, atklāj žurnāla “Mājas Viesis” autore Ilze Lavrinoviča.
“Piemēram, biezpiena kēksam 200 g kausēta sviesta saputoju ar 250 g cukura, pa vienai pamazām piesitot 4 olas, kā arī pievienojot sarīvētu citrona miziņu no viena citrona, puscitrona sulu, 300 g smalki sadrupināta biezpiena, šķipsniņu sāls, aptuveni 500 g izsijātu miltu un ¾ tējk. sodas.
Rozīnes aizstāju ar sadrupinātiem riekstiem vai mandelēm. Mīklu kārtīgi samaisu, lieku ietaukotā veidnē ar tukšu vidu un 150 grādos cepu 40 – 50 min. Pārkaisu ar pūdercukuru, sajauktu ar drupinātiem riekstiem vai mandelēm, un kārums ir gatavs.”