Foto: Matīss Markovskis

Biezpiena deserts ar zaķskābenēm. Kas par gardumu brīvā dabā! 0

Sastāvdaļas
• 2 paciņas biezpiena
• maza kārbiņa iebiezinātā piena
• pāris sauju meža zaķskābeņu

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpienā iejauc kondensēto pienu, liek trauciņos un biezā kārtā noklāj ar zaķskābenēm. Tām jābūt ne tikai deserta rotai, bet arī garšas piedevai, skābumiņam, kas kontrastē ar saldo masu, līdzsvaro garšas. Zaķskābenes atrodamas visu vasaru, bet sākumā tās vēl ir maigas un mīkstas. Der arī skābeņu lapiņas, jaunās gārsas vai raspodiņi. Kondensētais piens piešķir desertam saldumu un vijīgumu, bet biezpiens un savvaļas augs dod spēku.

Pavāra piebilde
Var ielikt pārtikas somā arī sukādes, tās var pagrauzt kā našķi vai iemaisīt šajā biezpiena desertā. Ogu laikā der jebkuras ogas, tās iecilā desertā un ar tām rotā. Īsā pārgājienā var ņemt līdzi glītus trauciņus vai ķocīšus, kur ielikt desertu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.