Foto: Anda Krauze

Biezpiena deserts ar cepumiem. Bez cepšanas 0

Recepti piedāvā šarmantā konditore Liene Zemīte

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kā saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
“Abu Meri vēl nav atkāpies?” Sabiedrība prasa atbildes par bīstamo infekciju un vērtē, kuram jāuzņemas atbildība
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas pamatnei
• 12 maizcepumu Selga Nature

Biezpiena krēmam
• 400 g biezpiena
• 60 ml saldā krējuma
• 45 g pūdercukura
• 60 g aveņu (saldētas)

CITI ŠOBRĪD LASA

Šokolādes krēmam
• 180 g tumšās šokolādes
• 70 ml saldā krējuma
• 30 g grauzdētu mandeļu
• 30 g žāvētu dzērveņu

Rotājumam
• 60 g tumšās šokolādes
• 50 g ogu

Pagatavošana.
Sameklē trauciņus, kas atbilstu apaļo Selgas cepumu izmēram (var izmantot cepumu kārbu – to pārgriež uz pusēm, ieklāj pārtikas plēvi un liek deserta kārtas).

Gatavo krēmus. Saputo līdz vieglām putām saldo krējumu ar pūdercukuru. Sablendē viendabīgā masā biezpienu, to pievieno putukrējumam un visu saputo, mikseri darbinot ar maziem apgriezieniem. Biezpiena masu vienmērīgi klāj uz trauciņā ieliktā cepuma. Virsū liek nākamo cepumu.

Lai pagatavotu deserta nākamo kārtu, uzkarsētā saldajā krējumā ieber un izkausē sasmalcinātu šokolādi, tad iemaisa sasmalcinātus riekstus, rumā vai citā alkoholā izmērcētas dzērvenes (vai žāvētus ķiršus). Masu atdzesē, lai nav šķidra, un vienmērīgi klāj uz cepuma. Uz šokolādes krēma liek vēl vienu cepumu un atkal biezpiena krēmu.

Desertu ievieto ledusskapī vismaz uz stundu. Pasniedzot dekorē ar izkausētu šokolādi un ogām.

KONDITORES PADOMI

✓ Ja biezpienu sablendē, desertam nav jāpievieno želatīns.

✓ Desertam ieteicams izmantot biezpienu ar augstu tauku saturu.

✓ Ja puto nelielu daudzumu saldā krējuma, labāk piebērt pūdercukuru, nevis parasto cukuru, jo tas ātrāk izšķīst.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.