Biezpiena deserts ar cepumiem. Bez cepšanas 0
Recepti piedāvā šarmantā konditore Liene Zemīte
Sastāvdaļas pamatnei
• 12 maizcepumu Selga Nature
Biezpiena krēmam
• 400 g biezpiena
• 60 ml saldā krējuma
• 45 g pūdercukura
• 60 g aveņu (saldētas)
Šokolādes krēmam
• 180 g tumšās šokolādes
• 70 ml saldā krējuma
• 30 g grauzdētu mandeļu
• 30 g žāvētu dzērveņu
Rotājumam
• 60 g tumšās šokolādes
• 50 g ogu
Pagatavošana.
Sameklē trauciņus, kas atbilstu apaļo Selgas cepumu izmēram (var izmantot cepumu kārbu – to pārgriež uz pusēm, ieklāj pārtikas plēvi un liek deserta kārtas).
Gatavo krēmus. Saputo līdz vieglām putām saldo krējumu ar pūdercukuru. Sablendē viendabīgā masā biezpienu, to pievieno putukrējumam un visu saputo, mikseri darbinot ar maziem apgriezieniem. Biezpiena masu vienmērīgi klāj uz trauciņā ieliktā cepuma. Virsū liek nākamo cepumu.
Lai pagatavotu deserta nākamo kārtu, uzkarsētā saldajā krējumā ieber un izkausē sasmalcinātu šokolādi, tad iemaisa sasmalcinātus riekstus, rumā vai citā alkoholā izmērcētas dzērvenes (vai žāvētus ķiršus). Masu atdzesē, lai nav šķidra, un vienmērīgi klāj uz cepuma. Uz šokolādes krēma liek vēl vienu cepumu un atkal biezpiena krēmu.
Desertu ievieto ledusskapī vismaz uz stundu. Pasniedzot dekorē ar izkausētu šokolādi un ogām.
KONDITORES PADOMI
✓ Ja biezpienu sablendē, desertam nav jāpievieno želatīns.
✓ Desertam ieteicams izmantot biezpienu ar augstu tauku saturu.
✓ Ja puto nelielu daudzumu saldā krējuma, labāk piebērt pūdercukuru, nevis parasto cukuru, jo tas ātrāk izšķīst.