Biezpiena deserts ar banānu 0
Sastāvdaļas – 20–25 g želatīna, 1,5 glāzes piena, 400 g krēmveida biezpiena, 250 g krējuma, glāze cukura, 2 ēdamkarotes vaniļas cukura, 50 g šokolādes, banāns.
Pagatavošana.
Želatīnu iemaisa aukstā pienā un ļauj uzbriest 1–2 stundas. Uzbriedušo želatīnu silda uz uguns, kamēr tas pilnīgi izkūst, bet nevāra!
Karstajā želatīna šķīdumā iemaisa cukuru un vaniļas cukuru, maisa, līdz cukurs pilnībā izšķīst. Pēc tam izkāš.
Biezpienu (ja tas ir graudains, to izberž caur sietiņu) un krējumu sakuļ ar mikseri. Pievieno želatīna masu un visu kārtīgi samaisa. Masa būs viegli silta.
Masu sadala divās daļās, vienai pievieno izkausētu šokolādi.
Balto masu ielej aukstā formā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm, šokolādes masu atstāj istabas temperatūrā.
Uz sabiezējušās baltās masas liek gareniski pārgrieztas banāna pusītes. Virsū uzmanīgi uzlej šokolādes masu.
Liek ledusskapī uz visu nakti.
Otrā dienā formu ar desertu ieliek siltā ūdenī uz dažām minūtēm (1–3), apgriež otrādi un izliek desertu uz šķīvja.
Desertu rotā pēc vēlmēm.
Labu apetīti!