Biezpiena cepumi “Aploksnītes” 0
Sastāvdaļas – 400 g biezpiena (5-9%), 200 g sviesta, 150 g cukura (+ cukurs pildījumam), 2 tējkarotes cepamā pulvera, 300–350 g miltu.
Pagatavošana.
Istabas temperatūras sviestu samaisa kopā ar 150 g cukura. Pievieno biezpienu, visu samaisa.
Pievieno miltus un cepamo pulveri, iejauc mīklu.
Mīklu izrullē 3–5 mm biezumā. Sagriež kvadrātiņos 8 x 8 cm.
Katrā kvadrātiņā ieber 1–2 tējkarotes cukura, savieno kvadrātiņa malas, veidojot aploksnīti. Malas kārtīgi saspiež kopā.
Cepamo pannu iesmērē ar sviestu vai izklāj ar cepampapīru. Virsū liek sagatavotos kvadrātiņus.
Cep 180 grādu karstumā 20–25 minūtes.
Labu apetīti!