Foto: Valdis Semjonovs

Garšas eiforija! Biezpiena bumbiņas ar vaniļas mērci 0

Sastāvdaļas – biezpiens, milti, cukurs, olas, vaniļas cukurs, brokastu pārslas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Lasīt citas ziņas

Mērcei – skābais krējums, cukurs, vaniļas cukurs.

Pagatavošana.

No biezpiena, miltiem un olām, pievienojot cukuru un vaniļas cukuru, pagatavo biezu mīklu. Brīdi ļauj tai nostāvēties, pēc tam ar rokām veido apaļas bumbiņas un katru apviļā sadrupinātās brokastu pārslās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aptuveni 20 min patur saldētavā, lai sastingst. Pēc tam liek fritierī vai vāra lielā sakarsētas eļļas daudzumā, līdz bumbiņas kļuvušas zeltaini brūnas.

Izņem ar karoti, notecina lieko eļļu, ļauj nedaudz atdzist. Skābo krējumu saldina ar cukuru, garšai pieber vaniļas cukuru. Samaisa un pusstundu ļauj ievilkties. Biezpiena bumbiņas pasniedz kopā ar krējuma mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.