Biezpiena aveņu kūka 0
Sastāvdaļas
500g vājpiena biezpiena
6 ēd.k. citrona sulas
80g+3 ēd.k. cukura
250 g saldā krējuma
300g avenes (šajā gada laikā atrodamas dažos Lielveikalos, bet var ņemt arī saldētas)
75 g sviesta
150g smilšu cepumu
Pagatavošana
Sajaukt biezpienu, citrona sulu un cukuru.
Saldo krējumu uzputot un uzmanīgi sajaukt ar biezpiena masu. Avenes blenderī sasmalcināt, pievienojot 3 ēd.k citrona sulas un 3 ēd.k cukura.
Izklāt ar plēvi taisnstūra formu. Ar lielo karoti izsmērēt biezpiena masu apmēram 1 cm biezā kārtā. Ielikt ledusskapī uz kā minimums 20 min.
Tad pārklāt ar aveņu maisījumu un atkal ielikt ledusskapī uz kādām 15 min. Tā atkārtot, līdz beidzas abas masas.
Pa to laiku cepumus sadrupināt, sajaukt ar izkausētu sviestu.
Cepumu masu izklāt pa virsu un mazliet piespiest.
Ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz apmēram 6 stundām, bet vislabāk uz nakti.
Stundu pirms pasniegšanas izņemt ārā, lai atkūst. Izņemt kūku no formas, apgriezt otrādi un sagriezt gabalos.
Pasniedzot dekorēt ar avenēm.
Recepti piedāvā