Foto: Aija Geida

Biešu salāti ar grauzdētām ķirbja sēklām 0

Sastāvdaļas
• 3 bietes
• 80 g ķirbja sēklu
• 1 sīpols
• 150 g Fetas siera
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
• 1 tējkarote sinepju
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• Ēdamkarote sakapātu zaļumu (pētersīļi, baziliks),
• ½–⅔ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Bietes nomazgā, nosusina, apsmidzina ar eļļu un cep krāsnī +180 °C, kamēr mīkstas. Var likt arī uz sieta un katlā sutināt. Vārot ūdenī, salāti nebūs tik gardi. Kamēr dārzeņi gatavojas, apgrauzdē ķirbja sēkliņas, līdz tās sāk sprakšķēt un lēkt laukā no pannas.

Smalki sakapā sīpolu. Bietes nomizo, sagriež kubiciņos, pievieno sīpolu un apgrauzdētās sēkliņas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavo mērci, sajaucot olīveļļu ar balzamiko etiķi (var izmantot ābolu etiķi), sinepēm, maltiem melnajiem pipariem un sāli. Salātiem uzlej mērci un virspusē uzber mazus Fetas siera kubiciņus.

Bietes ideāli sader ar grauzdētām ķirbju sēkliņām!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.