Biešu salāti ar grauzdētām ķirbja sēklām 0
Sastāvdaļas
• 3 bietes
• 80 g ķirbja sēklu
• 1 sīpols
• 150 g Fetas siera
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
• 1 tējkarote sinepju
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• Ēdamkarote sakapātu zaļumu (pētersīļi, baziliks),
• ½–⅔ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Bietes nomazgā, nosusina, apsmidzina ar eļļu un cep krāsnī +180 °C, kamēr mīkstas. Var likt arī uz sieta un katlā sutināt. Vārot ūdenī, salāti nebūs tik gardi. Kamēr dārzeņi gatavojas, apgrauzdē ķirbja sēkliņas, līdz tās sāk sprakšķēt un lēkt laukā no pannas.
Smalki sakapā sīpolu. Bietes nomizo, sagriež kubiciņos, pievieno sīpolu un apgrauzdētās sēkliņas.
Pagatavo mērci, sajaucot olīveļļu ar balzamiko etiķi (var izmantot ābolu etiķi), sinepēm, maltiem melnajiem pipariem un sāli. Salātiem uzlej mērci un virspusē uzber mazus Fetas siera kubiciņus.
Bietes ideāli sader ar grauzdētām ķirbju sēkliņām!