Foto: Aija Geida

Biešu salāti ar diedzētiem zirnīšiem 0

Sastāvdaļas
• 2 lielas bietes
• 300 g dzelteno vai turku zirņu
• 4 vidēja lieluma skābēti gurķi

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• 2 ēdam­karotes citrona sulas
• 2,5 ēdam­karotes kvalitatīvas olīveļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• Tējkarote tumšā cukura sīrupa
• Tējkarote ķimeņu
• Ķiploka daiviņa
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Zirnīšus diedzē 3–4 diennaktis, vispirms diennakti izmērcējot, pēc tam zem marlītes vai papīra dvieļa turot siltā telpā, katru dienu diedzējumu noskalojot zem auksta ūdens. Ceturtajā dienā gatavo salātus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bietes nomazgā un ar visu mizu izvāra mīkstas, pēc tam smalki sagriež. Zirnīšus ar asniņiem tvaicētājā sutina 30–40 minūtes, līdz tie mīksti. Gurķus sagriež mazos kubiciņos. Visas sagrieztās sastāvdaļas samaisa. Pagatavo mērci – sajauc eļļu, citrona sulu un tumšo cukura sīrupu, pievieno garšvielas, sāli un smalki sakapātu ķiploka daiviņu. Sagrieztajiem dārzeņiem un izsutinātajiem zirnīšiem uzlej mērci un samaisa. Salātus stundu noliek vēsumā, lai tie uzsūc mērces garšu. Šis ēdiens labi noder aukstajam galdam, lieliski papildina grilējumu, var arī paņemt līdzi uz darbu un notiesāt pusdienās ar rupjmaizes šķēli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.