Biešu kraukšķi – garda un veselīga uzkoda vakarā pie TV 0
Sastāvdaļas
• 400 g mazu bietīšu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes ķiploku sāls
• ēdamkarote olīveļļas
• ēdamkarote citrona sulas
Pagatavošana.
Bietes nomizo, nomazgā un sagriež plānās šķēlītes. Pārslaka ar olīveļļu, pielej citrona sulu un ar karoti maisa, līdz visas šķēlītes no abām pusēm vienmērīgi noklātas ar eļļu. Pa vienai liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, uzkaisa ķiploku sāli un maltus melnos piparus. Kaltē cepeškrāsnī aptuveni divas stundas +80 °C, līdz šķēlītēm sarullējas malas, tās kļūst trauslas un kraukšķīgas. Lai būtu izteiksmīgāka garša, pirms kaltēšanas var uzkaisīt kaltētu un sasmalcinātu timiānu.