Biešu kēksiņi ar kondensētā piena krēmu 0

Sastāvdaļas kēksiņiem
200 g kviešu miltu
200 g cukura
150 g svaigu, nomizotu biešu
110 g sviesta istabas temperatūrā
120 ml kefīra
60 g svaigu dzērveņu
2 olas
1 ēd.k. etiķa
1 ēd.k. citrona sulas
1 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera
1 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Krēmam
220 g sviesta istabas temperatūrā
1 bundžiņa kondensētā piena ar cukuru

Pagatavošana.
1) Virtuves kombainā dzērvenes un bietes samaļ viendabīgā masā, tajā iemaisa citrona sulu, etiķi un kefīru.
2) Atsevišķā bļodā saputo olas ar sviestu, tad pa vienai masā ieputo arī olas un vaniļas ekstraktu.
3) Trešajā bļodā sajauc miltus ar kakao, cepamo pulveri un sāli.
4) Olu un sviesta masā lēnām iemaisa dzērveņu un biešu biezeni, tad pievieno visas iepriekš sajauktās sausās sastāvdaļas.
5) Ar gatavo mīklu piepilda kēksiņu, cepšanai paredzētās formiņas augšpusē atstājot apm. 1/3 brīvu. Kēksiņus gatavo 175 °C sakarsētā cepeškrāsnī 30 – 35 min.
6) Pagatavo krēmu – sviestu liek lielā bļodā un ar mikseri puto 5 min, pēcāk, lēnām kuļot, pievieno iebiezināto pienu. Gatavo masu pāris minūtes atdzesē ledusskapī, līdz tā nedaudz sastingusi, tad atkārtoti uzputo un, izmantojot konditorejas uzgali un maisiņu, izspiež uz pilnībā atdzesētiem kēksiņiem. Dekorē ar svaigām vai žāvētām ogām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Recepti piedāvā “Dobeles dzirnavnieks” un blogs Našķoties

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.