Bezglutēna burkānkūka ar putoto kokosa krēmu 0

Paredzēts: 8 personām
Gatavošanas laiks: 2 h

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 3 olas, kļavu sīrups – 200 g + 2 ēd. k. kokosa krēmam, 200 – 250 g miltu maisījuma bez glutēna (var izmantot tikai rīsu vai mandeļu miltus), 1 tējk. cepamā pulvera vai sodas, 200 g smalki sarīvētu burkānu, ½ tējk. muskatrieksta, 130 ml augu eļļas vai kokosa eļļas, 400 g svaigu melleņu.

Pagatavošana.

Vēl pirms ķeries pie gatavošanas, ieliec kokosa piena bundžu ledusskapī. Tas ir ļoti svarīgi, jo kokosa piens slāņojas. Kokosa ūdens paliek bundžas apakšā, bet krējums – sacietē pa virsu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Saputo olas, pievieno kļavu sīrupu, eļļu un rīvētus burkānus.
Iecilā bezglutēna miltus ar cepamo pulveri un muskatriekstu.
Lej formā un cep 30 – 40 minūtes, tad atdzesē.
Izņem no ledusskapja kokosa pienu, atgriež kokosa bundžas apakšu, nolej kokosu ūdeni, to var izmantot kokteiļu gatavošanā.
Kokosa krējumam pievieno 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa un puto kā ierasto saldo krējumu.
Putoto krēmu liek kūkai pa virsu un dekorē ar mellenēm.

Recepti iesaka “Rimi gardēžu” komandas šefpavārs Normunds Baranovskis

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.