Foto: https://savorysplash.com/

Bezgala garšīgas zemesriekstu sviesta siera kūkas bumbiņas. Jācep nebūs! 0

Ja esat zemesriekstu sviesta un šokolādes cienītājs (kurš gan nav?), šī bez cepšanas zemesriekstu sviesta siera kūkas bumbiņu recepte kļūs par jūsu jauno apsēstību! Šie mazie gardie kumosiņi ir pārklāti ar bagātīgu šokolādi, padarot tos par ideālu saldumu jebkurai dzīves situācijai.

Reklāma
Reklāma
Samazina apetīti un paātrina vielmaiņu: 9 garšvielas cīņai pret lieko svaru
TV24
Portņikovs brīdina: Ja Eiropa nespēs aizstāvēt Baltijas valstis, tā piedzīvos Rietumu civilizācijas sabrukumu
TESTS. Šis IQ tests paredzēts bērniem, bet reti kurš pieaugušais to var izpildīt bez kļūdām. Vai būsi izņēmums?
Lasīt citas ziņas

Nav nepieciešama cepšana – vienkārši sajauc, veido bumbiņas, iemērc šokolādē un atdzesē!
Viegli pagatavot – nepieciešamas tikai 6 vienkāršas sastāvdaļas un minimāla sagatavošana!
Bagātīgi un krēmīgi – ideāls līdzsvars starp zemesriekstu sviestu, siera kūku un šokolādi.
Lieliski dāvanām – mājās gatavots saldums, kas izskatās un garšo lieliski.
Personalizējami – izmēģiniet dažādus pārklājumus, piedevas un garšas variācijas!
Šķipsniņa jūras sāls – līdzsvaro saldo garšu (nav obligāti, bet ļoti ieteicams!).
Tās garšo kā zemesriekstu sviesta siera kūkas un šokolādes trifeles kombinācija – neatvairāmi!

Sastāvdaļas siera kūkas bumbiņām:

1 glāze zemesriekstu sviesta (gluds vai kraukšķīgs)
225 g krēmsiera (istabas temperatūrā)
¼ glāzes pūdercukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 ½ glāzes saberztu cepumu (piemēram, “Graham” krekeru)
Šokolādes pārklājumam:
1 glāze pusaldās šokolādes skaidiņu (vai piena šokolādes)
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas vai sviesta (pēc izvēles, lai iegūtu gludu pārklājumu)
Šķipsniņa jūras sāls (pēc izvēles dekorēšanai)

Pagatavošanas soļi:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sagatavojiet siera kūkas masu
1. Vidējā bļodā sajauciet krēmsieru un zemesriekstu sviestu, līdz masa kļūst viendabīga.
2. Pievienojiet pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, samaisiet līdz gludai konsistencei.
3. Pakāpeniski iemaisiet saberztus cepumus, līdz veidojas mīklas līdzīga masa.

2. Veidojiet bumbiņas
1. Izmantojot karoti vai cepumu karotīti, veidojiet mazas, 2-3 cm lielas bumbiņas.
2. Novietojiet tās uz cepampapīra un atdzesējiet ledusskapī vismaz 30 minūtes, lai tās kļūtu stingrākas.

3. Pārklājiet ar šokolādi
1. Izkausējiet šokolādes skaidiņas un kokosriekstu eļļu mikroviļņu krāsnī 20 sekunžu intervālos, maisot, līdz masa kļūst gluda.
2. Ar dakšiņu vai karoti iemērciet katru bumbiņu šokolādē, ļaujot liekajai šokolādei notecēt.
3. Novietojiet pārklātās bumbiņas atpakaļ uz cepampapīra.

4. Atdzesējiet un pasniedziet
1. Pēc šokolādes pārklājuma uzklāšanas bumbiņas atkal liek ledusskapī uz 30 minūtēm, lai tās sacietētu.
2. Ja vēlaties, pārkaisiet ar šķipsniņu jūras sāls papildus garšai.
3. Kad tās ir pilnībā atdzesētas – baudiet!

Foto: https://savorysplash.com/
Padoms: Ja šokolāde sacietē pārāk ātri, to var atkal uzsildīt 10-15 sekundes mikroviļņu krāsnī.

Interesantas variācijas:

– Zemesriekstu sviesta un ievārījuma bumbiņas – pievienojiet ievārsta pilīti pirms veidojat bumbiņas.
– Tumšās šokolādes versija – izmantojiet 70% kakao šokolādi, lai iegūtu intensīvāku garšu.
– Balto šokolādes pārklājumu – pēc sacietēšanas apslaciet ar izkausētu balto šokolādi.

Kā pasniegt šīs siera kūkas bumbiņas?

Šīs gardās bumbiņas lieliski garšo pašas par sevi, bet var tās kombinēt ar:

1. Svaigām ogām – aveņu vai zemeņu skābums labi saskan ar saldo garšu.
2. Kafiju vai espresso – lielisks papildinājums krēmīgajai tekstūrai.
3. Aukstu pienu – jo zemesriekstu sviests un piens ir ideāla kombinācija!

Uzglabāšanas norādījumi
Ledusskapī: Uzglabājiet hermētiskā traukā līdz 1 nedēļai.
Saldētavā: Glabājiet noslēgtā traukā līdz 2 mēnešiem – pirms ēšanas atsaldējiet.

Reklāma
Reklāma

Lai labi garšo!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.