Foto – Shutterstock

Bezē groziņi ar ogām 1

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 300–400 g augļu vai ogu
• 150 ml saldā krējuma
• 125 ml turku zirņu ūdens
• 120 g pūdercukura
• ēdamkarote vaniļas cukura
• tējkarote vīnakmens cepamā pulvera
• 5 pilieni vaniļas esences

Pagatavošana.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz +120 °C. Pannā izklāj cepampapīru un apsmidzina ar saulespuķu eļļu, lai masa nepielīp pie papīra. Turku zirņu ūdenim pievieno vīnskābes cepamo pulveri un puto stingrās putās, pa ēdamkarotei pievienojot pūdercukuru. Putojot pievieno arī vaniļas esenci. Kuļ, līdz iegūtas stingras putas. Uz cepampapīra veido apļus un cep bezē aptuveni stundu – tie ir gatavi, ja ir viegli zeltaini un stingri, kad pieskaras. Atstāj cepeškrāsnī, lai lēnām atdziest, citādi bezē var sakristies. Saputo putukrējumu ar vaniļas cukuru. Ar konditorejas šļirci iepilda groziņos putukrējumu un kārto ar augļiem vai ogām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.