Bērzu sulas želeja kūkai 0
Bērzu sulu var izmantot arī kūku želejām.
– Biskvīta pirmo ripu noziež ar ievārījumu, liek nākamo ripu, ko pārklāj ar maisījumu, kas pagatavots no putukrējuma (saldais krējums saputots ar pūdercukuru) un svaigā siera “Mascarpone” vai “Philadelphia”, kam pievienots želatīns, lai masa būtu stabilāka (uz 100 g masas ņem 2 g želatīna). Tālāk liek trešo biskvīta ripu, uz tās – želeju, kas pagatavota no kļavu vai bērzu sulas, kurai pievienotas dzērvenes vai brūklenes, cukurs un želatīns. Jārēķinās, ka šī kūka ir kalorijām bagāta, – norāda šefpavāre Svetlana Riškova.
Konsultēja viesnīcas “Tallink Hotel Riga” restorāna “Elements” šefpavāre Svetlana Riškova.