Bērns negrib ēst? 5 receptes skaistām brokastīm. Mazulim noteikti patiks! 20
Katra mamma zina, cik grūti dažreiz iemānīt bērnam brokastis, ja viņam nav apetītes, īpaši veselīgos augļus, dārzeņus, putru vai biezpienu. Tā vietā, lai spiestu bērnam apēst pagatavoto, piedāvājam oriģinālas idejas, kā ēdienu noformēt tā, lai pat visskaļākie fui un negribu apklustu.
Lācis no pankūkām
Sastāvdaļas:
Milti – 45 g
Piens – 120 ml
Olas dzeltenums – 1
Cukurs un sāls – pēc garšas
Augu eļļa cepšanai
Dekoram:
Saldais krējums – 50 g
Šokolāde – 50 g
Zemene – 1
Upenes – 4
Izcep nelielas pankūkas, līdz maliņas kļūst brūnas. Pēc tam no pankūciņām izgriež divus ovālus, divus apļus, degunu un ausis. Uz šķīvja no ovāla un apļa izveido figūriņu, pēc tam pārsmērē tās virsmu ar sakultu saldo krējumu, virsū liek otru kārtu ovāla un apļa, pievieno ausis un degunu. Pārsmērē ar sakulto krējumu un apkaisa ar rīvētu šokolādi. Izveido acis, purniņu un dekorē ar ogām.
Mājiņa ar paipalu oliņām
Tostermaize – 1 šķēle
Paipalu oliņa – 1gab.
Sviests – 20 g
Rīvēts siers – 50 g
Mazie tomātiņi – 2 gab.
Zaļumi – 20 g
Sāls pēc garšas
Ar cepumu formiņu palīdzību izveido maizes šķēlē caurumiņu. Tosterī pavisam nedaudz apgrauzdē šķēli no abām pusēm. Iesit šķēles viducī paipalu oliņu, cep uz pannas gatavu. Pēc tam pārkaisa ar sieru un izveido mājiņu. Lielākiem bērniem var izmantot vistas olas un veidot mazas tosta maizītes.
Krāsainās biezpiena brokastis
Sastāvdaļas:
Biezpiens – 200 g
Jogurts – 100 ml
Banāns – 2 gab.
Ogas – 10
Cukurs pēc vajadzības
Sablendē biezpienu, banānus, jogurtu. Iegūto masu liek bļodiņā un izgrezno ar ogām. Ieteicams izmantot krāsainus šķīvjus un tekstilu, lai ēdiens izskatītos maksimāli pievilcīgs.
Brokastis no olas un cīsiņiem
Sastāvdaļas:
Cīsiņi- 1 gab.
Nelielas olas – 2 gab.
Šķiņķis – 2 šķēlītes
Mazie tomātiņi – 2
Uz pannas vispirms apcep cīsiņu un šķiņķa šķēlītes. Pēc tam no vienas puses cep divas olas aptuveni 2 minūtes. Uz šķīvja sejiņas formā kārto vēršacis, tomātus, cīsiņu un šķiņķa šķēles. Pēc izvēles var papildināt ar zaļumiem.
Putra kā pūcīte
Sastāvdaļas:
Piens – 350 ml
Auzu pārslas – 80 g
Medus – 40 g
Zemenes
Mellenes
Ieber auzu pārslas verdošā pienā un vāra 4 minūtes. Pēc tam ļauj padzist zem vāciņa 10 minūtes. Pieliek medu, izmaisa un pārber ar ogām. Papildinot putru ar riekstiem, kivi un āboliem, uz lēzena šķīvja to var pasniegt pūces izskatā.
Lai labi garšo!