Bērnības garša – mannas putra ar aveņu mērcīti 20
Atmiņas par mannas putru ir ļoti atšķirīgas. Pozitīvās emocijas saistās ar kūpošu putras bļodiņu, kam vidū dzeltens sviesta dīķītis vai piedevās liela karote garda aveņu ievārījuma. Citam prātā kunkuļains ēdiens, ko vecāki piespiež apēst. Viss atkarīgs no vārītāja, jo jāzina pareizās proporcijas.
Sastāvdaļas
• 100 g mannas
• Litrs piena
• 50 g sviesta
• Šķipsniņa malta kardamona
Mērcei
• 400 g saldētu aveņu
• 50 g cukura
Pagatavošana.
Uzvāra pienu, pievieno sviestu. Kad tas izkusis, lēnām pieber mannu un, nepārtraukti maisot ar karoti, lai neveidojas kunkuļi, vāra 3–5 minūtes. Pieliek šķipsniņu malta kardamona.
Mannu salej trauciņos un atdzesē. Avenes sablendē ar cukuru un uzlej putrai.
Pēdējais laiks mērcēm izmantot saldēto ogu krājumus.