Foto – Aija Geida

Faluda – eksotisks persiešu deserts ar rožu sīrupu un rīsu nūdelēm 0

Nepieciešams (4 porcijām)

6 ēdamkarotes rīsu nūdeļu

4 tējkarotes bazilika sēklu

800 ml atdzesēta piena

4 ēdamkarotes brūnā cukura

150 g vaniļas saldējuma

4 tējkarotes rožu sīrupa

Pagatavošana

Rīsu nūdeles salauž mazos gabaliņos un izvāra nelielā ūdens daudzumā, līdz mīkstas. Ja nav pieejamas rīsu nūdeles, var izmantot parastos smalkos makaronus. Bazilika sēklas mērcē pusglāzē piena.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Atlikušo pienu sajauc ar cukuru un maisa, līdz tas pilnībā izkusis.

Pienu lej glāzē līdz 2/3 tilpuma, pievieno izmērcētās bazilika sēklas, izvārītās nūdeles un uzlej rožu sīrupu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja nav pieejams tik ekskluzīvs sīrups, var iztikt ar zemeņu vai aveņu sīrupu.

Pasniedz atdzesētu ar vaniļas saldējuma bumbu virspusē.

Faluda ir sens persiešu atvēsinošs dzēriens, kas ļoti iecienīts Dienvidāzijas valstīs. To uzskata par klasiku, no kā cēlušies mūsdienu aukstie deserti.

UZZIŅA


Bazilika sēklām garšvielu veikalos minēti dažādi nosaukumi, jo katrā valstī šo garšvielu sauc citādi: tukhmaria, takmaria, subja seeds, selasih u.c. Šīs sēklas veikalā “Rudra” var iegādāties par 2,06 eiro (100 gramu iepakojums). Tās nopērkamas arī veikalā “Cikāde” un visos Indijas garšvielu veikalos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.