Faluda – eksotisks persiešu deserts ar rožu sīrupu un rīsu nūdelēm 0
Nepieciešams (4 porcijām)
6 ēdamkarotes rīsu nūdeļu
4 tējkarotes bazilika sēklu
800 ml atdzesēta piena
4 ēdamkarotes brūnā cukura
150 g vaniļas saldējuma
4 tējkarotes rožu sīrupa
Pagatavošana
Rīsu nūdeles salauž mazos gabaliņos un izvāra nelielā ūdens daudzumā, līdz mīkstas. Ja nav pieejamas rīsu nūdeles, var izmantot parastos smalkos makaronus. Bazilika sēklas mērcē pusglāzē piena.
Atlikušo pienu sajauc ar cukuru un maisa, līdz tas pilnībā izkusis.
Pienu lej glāzē līdz 2/3 tilpuma, pievieno izmērcētās bazilika sēklas, izvārītās nūdeles un uzlej rožu sīrupu.
Ja nav pieejams tik ekskluzīvs sīrups, var iztikt ar zemeņu vai aveņu sīrupu.
Pasniedz atdzesētu ar vaniļas saldējuma bumbu virspusē.
Faluda ir sens persiešu atvēsinošs dzēriens, kas ļoti iecienīts Dienvidāzijas valstīs. To uzskata par klasiku, no kā cēlušies mūsdienu aukstie deserti.
UZZIŅA
Bazilika sēklām garšvielu veikalos minēti dažādi nosaukumi, jo katrā valstī šo garšvielu sauc citādi: tukhmaria, takmaria, subja seeds, selasih u.c. Šīs sēklas veikalā “Rudra” var iegādāties par 2,06 eiro (100 gramu iepakojums). Tās nopērkamas arī veikalā “Cikāde” un visos Indijas garšvielu veikalos.