Batātes ar avokado un rukolu 0
Sastāvdaļas
• 2 batātes jeb saldie kartupeļi
• Lielais avokado
• 10 zaļās olīvas
• 2 ēdamkarotes diedzētu kviešu graudu
• 4 kaltēti tomātu gabaliņi eļļā
• Puse saujas rukolas
• Ēdamkarote augu eļļas
• Pustējkarote sāls
Pagatavošana.
Batāti ietin folijā un izcep cepeškrāsnī mīkstu. Attin foliju, aprasina ar augu eļļu, apkaisa ar sāli un nedaudz apbrūnina. Avokado nomizo, izņem kauliņu, pieliek mazliet sāls un saspaida ar dakšiņu. Kaltētas tomātu šķēlītes sagriež strēmelītēs, bet olīvas sagriež sīkāk. Batātes sapilda ar avokado masu, rukolas lapiņām, tomātu gabaliņiem, diedzētiem kviešu graudiem, olīvām.