Bārmenis Uldis: Katrs klients ir viesis 0
“Akmeņlauža kokteiļu dižlidojuma” konkursā bārmenis Uldis Lindāns sevi piesaka kā vīrieti un bārmeni, kurš mīl aktīvu dzīvesveidu un daudz ceļot, kuram patīk savs darbs. Noskaidrosim, kas tieši Uldim patīk bārmeņa darbā!
Ikdienā Uldis strādā par bārmeni restorānā “32. augusts” Mārupē, Sēļu ielā 12. Uldis atzīst, ka gribējis studēt, taču diemžēl nav sanācis. “Paziņas piedāvāja darbu kafejnīcā, sākumā, protams, bija ļoti grūti. Varu apgalvot, ka man tiešām paveicās, jo bija labi un atsaucīgi kolēģi, kas apmācīja bārmeņa darbā un parādīja, kā lietas darāmas,” – sarunā stāsta Uldis.
Pamazām iestrādājoties un saprotot, ka jaunā profesija iet pie sirds, viņš nolēma apmeklēt papildu kursus, lai padziļināti apgūtu bārmeņa profesijas specifiku. Viņš arī atklāj, ka vairākus gadus strādājis dažādās vietās – restorānā, sporta bārā, arī dažādos nakts bāros. Nu Uldis ir nostabilizējies un jau divus gadus strādā restorānā “32. augusts”.
Konkursa bārmenis atzīst, ka bārmeņa darbs nebūt nav viegls un uz jautājumu, ar kādām īpašībām jābūt apveltītam, lai varētu to darīt, viņš atbild: “Pirmkārt, bārmenim jābūt stiprai nervu sistēmai, jo jāstrādā ļoti garas darba stundas.” Vēl viņš piebilst, ka bārmenim ir jābūt apveltītam ar labu humora izjūtu, turklāt viņam jābūt atvērtam un komunikablam, jo vienmēr ir jābūt smaidīgam un gatavam sarunai.
Jautāts, kas šajā profesijā viņam šķiet vissarežģītākais, Uldis atbild: “Bārmeņa darbā nekas nav grūts, galvenais, ka patīk darbs, ko dara.”
“Klients ir kaut kas vairāk, viņš nenāk uz bāru un restorānu tikai paēst vai izklaidēties. Katrs klients ir bārmeņa viesis,” atzīst bārmenis.
Brīvajā laikā Uldis ir kaislīgs sportotājs. Viņš dodas izbraukumos ar riteni un pārgājienos kā Latvijā, tā ārpus tās robežām.
Uldis “Akmeņlauža kokteiļu dižlidojuma 2018” konkursā piedalās ar kokteili “Moonshiner fizz”:
Kārtīgi sakrata šeikerī:
40ml Akmeņlauzis Dzērvene;
15ml Aperol;
20ml cukura sīrups;
25ml sv. citrona sula;
olas baltums.
Izkāš skaistā viskija tipa glāzē ar ledus gabaliņiem un pievieno gāzētu ūdeni.
Dekorē ar citrona miziņu un ogām