Baravikas ar dārzeņiem rudenīgās receptēs 0
Rudens aizvien vairāk liek par sevi manīt, taču joprojām Latvijas mazdārziņos atrodami daudzi produkti, ko izmantot ēdienu pagatavošanai un garšas dažādošanai. Piemēram, redīsi, spināti un sīpoli. Arī cilvēkiem, kuriem nav sava dārza, nevajag bēdāties – Latvijas tirdziņos joprojām plašā klāstā pieejama zemnieku audzētā raža. Rudens un sēņu burvība slēpjas iespējā apvienot rudens un vasaras garšas ar bagātīgā vitamīnu devu kā pievienoto vērtību.
“Septembris saistās ar mācību gada sākumu, tomēr ne tikai bērniem jāuzsāk savas ikdienas gaitas – arī sēņotājiem, jo baraviku brūnās cepures izdaiļo Latvijas mežus! Rudens vienmēr ir skaists pārmaiņu laiks. Tāpēc, lai pēc smagas darba nedēļas ātrāk atgūtu spēkus, brīvo laiku vislabāk pavadīt dabā. Šobrīd ir fantastiska iespēja savienot praktisko un estētisko pusi – sēņojot izbaudīt zeltainā rudens burvību, bet guvumu pārvērst gardā maltītē,” stāsta grilbāra “Lighthouse” šefpavārs Jurijs Mjalenkovs.
Pappardelle ar krēmīgu mērci un pašmāju dārzā audzētiem spinātiem
Sastāvdaļas
Ekoloģiskā olu Pappardelle 200 – 250 g
Saldais krējums 100 ml
Spināti 100 g
Baravikas 150 g
Redīsi 70 g
Sīpoli 15 g
Trifeļu eļļa
Sāls, pipari, garšvielas
Parmezāna siers
Pagatavošana
Trifeļu eļļā apcep sīpolus, tad pievieno sēnes, spinātus un visu masu apcep. Pēc tam pievieno saldo krējumu, uzvāra, pievieno pappardelle un garšvielas. Uzsilda un kārto uz šķīvja, pārkaisot ar parmezāna sieru.
Žuljēns ar baravikām
Sastāvdaļas
Kartupeļi 25 g
Baravikas 70 g
Saldais krējums 100 ml
Ķiploki 2 – 3 daiviņas
Sīpoli 15 g
Siers 20 g
Ola
Garšvielas
Pagatavošana:
Eļļā apcep ķiplokus un sīpolus, pievieno baravikas, kartupeļus, visu uzvāra un liek žuljēna traukā. Pēc tam sakuļ olas baltumu un liek to virsū iepriekš pagatavotajai masai žuljēna traukā. Masu pārkaisa ar sieru un liek cepeškrāsnī sildīties, kamēr siers izkūst un kļūst zeltaini brūns.