Barankas ar malto gaļu – sātīga un garda uzkoda 0
Ja gribas ko neparastu, bet neizsakāmi gardu – pagatavo pildītas barankas! Jā, jā tās pašas cietās, graužamās barankas. Ar sulīgu un piesātinātu maltās gaļas pildījumu, kas papildināts ar siera cepurīti. Pašķir uz priekšu bildi un noskaties arī gatavošanas video.
View this post on Instagram
Sastāvdaļas
Maltā gaļa 200g ( daudzums atkarīgs no tā, cik daudz plānojat pagatavot.
1 ola
1 neliels sīpols
Garšvielas ( sāls, pipari utt.)
Sāļās barankas
Sarīvēts siers
Mērce pēc izvēles, piemēram, jogurta un balzamiko
Piens baranku iemērkšanai
Pagatavošana
Iemērc barankas pienā, aptuveni stundu tur, lai paliek mīkstas
Sagatavo malto gaļu, pieliek olu, sīpolus, garšvielas, visu kārtīgi samīca
Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem
Ņem cepamtrauku, ieklāj cepampapīru, kārto mīkstās barankas traukā
No maltās gaļas veido mazas bumbiņas un liek uz barankām
Sarīvē sieru un uzber virsū
Liek cepties 200 grādos minūtes 20
Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un mērci
Pēc šāda principa var taisīt arī saldās uzkodas. Tad izmanto saldās barankas, bet maltās gaļas vietā liek saldas biezpiena bumbiņas ar riekstiem, šokolādi utt. Labu apetīti!
Recepti piedāvā Kristīne Kuļešova