Banānu un auzu pārslu kokteilis – veselības malks vēsā rudenī 0
Sastāvdaļas (2 porcijas) – 2 banāni, 50 g auzu pārslu, 400 ml mandeļu vai sojas piena, tējkarote ziedputekšņu, 2 ēdamkarotes medus vai kļavu sīrupa.
Pagatavošana.
Banānus nomizo un sagriež gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz iegūts viendabīgs dzēriens. Pasniedz uzreiz.
! Var uzkaisīt rīvētu šokolādi vai maltu kanēli.
UZZIŅA
• Banāni sabiezina visu – pankūku mīklu, kokteili, desertu mērces.
• Lai banāni nesabrūnētu, tos aprasina ar citrona sulu.
• Ja banāna miza ir plankumaina – auglis ir saldāks un vērtīgāks. Japāņu zinātnieki uzskata, ka tādos ir vairāk antioksidantu.
SVARĪGI
Banānu ķekarus pēc novākšanas mērcē fungicīdu šķīdumā, kas novērš bojāšanos, tāpēc šie augļi pirms izmantošanas noteikti jānomazgā.