Banānu kūka ar citronu glazūru 0
Sastāvdaļas – 125 g sviesta, 150 g brūnā cukura, 2 olas, 80 ml skābā krējuma, 225 g pankūku miltu, 1/2 tējkarote sodas, 2 pārgatavojušies banāni, samalti putriņā.
Citronu glazūrai – 160 g pūdercukura, 3 tējkarotes mīksta sviesta, 1 ēdamkarote citronu sulas, 2 tējkarotes karsta ūdens.
Pagatavošana.
1. Sasmērēt 19 cm diametra kvadrātformas cepamo formu. Pārklāt ar pergamenta papīru.
2. Ar mikseri samalt sviestu ar cukuru. Pievieno olas, krējumu, miltus un sodu, putot nelielā ātrumā vienu minūti. Pievienot banānu biezeni. Pārlikt masu sagatavotajā formā.
3. Cept 45 minūtes. Tad atdzesēt 10 minūtes. Izņemt no formas un atdzesēt. Kad atdzisis, pārklāt ar glazūru.
Citronu glazūra
Samaisīt pūdercukuru, sviestu un sulu, pievienot ūdeni, lai izveidotos vienmērīga pasta. Var glabāt slēgtā traukā ledusskapī līdz četrām dienām.