Banānu – kefīra pīrāgs ar riekstiem un auzu pārslām: garda, veselīga atslodze pēc svētkiem 3
No banāniem, kefīra, olām un rīsu miltiem var pagatavot ļoti gardu, bet vieglu un diētisku pīrāgu. Tas brīnišķīgi iederēsies pēc lielās svētku “izēšanās”!
Banānu – kefīra pīrāgs ar riekstiem un auzu pārslām
Sastāvdaļas:
Kefīrs – 200 grami
Banāni – 150 grami
Olas – 2 gab.
Auzu pārslas – 150 grami
Rīsu milti – 2 ēdamkarotes
Valrieksti – 40 grami
Cepampulveris – 1 tējkarote
Vaniļas cukurs – 1/2 tējkarote
Medus – 1 neliela glāze
Sāls – šķipsniņa
Pagatavošana:
Gatavus banānus nomizojiet un samīciet putriņā, pievienojiet kefīru.
Citā traukā ar mikseri saputojiet olas un pievienojiet medu (ja tas ir sastāvējies, izkausējiet to karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī). Pieberiet cepampulveri.
Valriekstus sasmalciniet nelielos gabaliņos. Vislabāk to izdarīt ar gaļas āmuriņu.
Traukā pie olām pievienojiet kefīra masu ar banāniem, sasmalcinātos riekstus un pieberiet vaniļas cukuru. Pieberiet auzu pārslas. Visu kārtīgi samaisiet, lai masā nebūtu kunkuļu.
Lieciet mīklu ietaukotā cepamformā un lieciet cepeškrāsnī cepties 180 grādu karstumā. Cep aptuveni 30 līdz 40 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltaini brūns. Tā gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti.
Kad tas gatavs, ņemiet ārā, mazliet atdzesējiet un pasniedziet. Labu apetīti!