Banānu donati ar ķiršiem šokolādes glazūrā 0
Sastāvdaļas mīklai
• 250 g kviešu miltu
• 120 g sviesta
• 110 g cukura
• 60 ml piena
• 3 banāni
• 50 g kaltētu ķiršu
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote vaniļas cukura
• pustējkarote malta kanēļa
• tējkarote sodas
• šķipsniņa sāls
Glazūrai:
• 150 g šokolādes
• 1,5 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana.
Kviešu miltus izsijā, pievieno sodu, vaniļas cukuru un maltu kanēli. Samaisa. Blenderī ieliek ripiņās sagrieztus banānus, pienu, cukuru, mīkstu sviestu un citrona sulu. Sakuļ un pievieno miltu maisījumam. Samaisa un pievieno kaltētus ķiršus (var izmantot rozīnes). Saliek silikona donatu formiņās aptuveni 2/3 no tilpuma un cep 170 grādos 25–30 minūtes, līdz zeltaini brūni.
Pagatavo glazūru – ūdens peldē izkausē šokolādi un pievieno mīkstu sviestu, samaisa. Kad donati atdzisuši, pārlej šokolādes glazūru.
Garšo mazliet līdzīgi mazajiem kēksiņiem.