Baltvīnā vārīts ābols ar zemeņu mērci 2
Sastāvdaļas. Kārtainā mīkla bez rauga, ābols, plombīra saldējums.
Mērcei: saldētas zemenes, cukurs.
Kā gatavot?
No kārtainās mīklas izgriež taisnstūri, nogriež maliņas. Pamatnes malas apsmērē ar ūdeni, uzloka maliņas, veidojot groziņu. Ābolam izņem serdi, nomizo. Lēnām, lai neizjūk, vāra baltvīnā, kam pievienots nedaudz cukura. Zemenes atkausē, sablenderē ar cukuru. Ābolu liek kārtainās mīklas groziņā, pāri lej zemeņu mērci, virsū – plombīra saldējuma bumbu. Pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar fizāli un piparmētru lapiņām.
Gatavoja restorāna “Kamadena” šefpavārs Pauls Kišuro.