Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU).
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU).
Publicitātes foto.

Baltijas valstu lauksaimniecības ministri iepazīsies ar pārtikas nozares inovācijām Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē 0

Ceturtdien, 10. aprīlī, un piektdien, 11. aprīlī, Latvijā notiks Baltijas valstu lauksaimniecības ministru tikšanās, kurā piedalīsies Latvijas zemkopības ministrs Armands Krauze, Lietuvas zemkopības ministrs Ignas Hofmans un Igaunijas reģionālo lietu un zemkopības ministrs Hendriks Johanness Terras. Tikšanās mērķis ir vienoties par kopīgu nostāju sarunām ar Eiropas Komisiju (EK) un citām ES dalībvalstīm par Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) nākamajā ES plānošanas periodā no 2028. gada. Tikšanās laikā Baltijas valstu ministri parakstīs arī kopīgu deklarāciju par EK paziņojumu attiecībā uz lauksaimniecības un pārtikas nozares attīstības redzējumu.

Reklāma
Reklāma
Kalpos vairāk nekā 15 gadus: nosaukti auto, no kuriem īpašnieki nesteidz šķirties pat pēc vairākiem gadiem
FOTO. Gaismā nākusi dāvana, ar ko Putins slepus pārsteidzis Trampu
Kokteilis
Latviešu izvairīšanās horoskops jeb kā katra zodiaka zīme izvairās no citiem cilvēkiem 3
Lasīt citas ziņas

Piektdien, 11. aprīlī, Baltijas valstu lauksaimniecības ministri viesosies Jelgavā, kur plkst. 11.45 iepazīsies ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļu (Rīgas iela 22B), EIT Food pārstāvniecību Latvijā, kā arī Pārtikas institūtu. Pēc tam plkst. 12.45 ministri apmeklēs LBTU galveno ēku – Jelgavas pili (Lielā iela 2), kur tiks apspriestas iespējas turpmākai sadarbībai izglītības un zinātnes jomās. LBTU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa ir nozīmīgs zināšanu un inovāciju attīstības centrs Latvijā, kas sekmē jaunu tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu bioekonomikas nozarē. LBTU ir arī aktīvs dalībnieks Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovāciju kopienā pārtikas jomā, sniedzot ieguldījumu pārtikas inovāciju attīstībā un ieviešanā Latvijā un starptautiskā mērogā.

Vizītes laikā delegācija degustēs LBTU Pārtikas institūta izstrādātos liofilizētos pārtikas produktus. Liofilizācija jeb kaltēšana saldējot ir pārtikas apstrādes metode, kas būtiski samazina ūdens daudzumu produktos un, salīdzinot ar citām kaltēšanas metodēm, saglabā līdz pat 97% uzturvielu. Šīs izstrādnes piedāvā ilgtspējīgus un uzturvielām bagātus risinājumus pārtikas ražošanai, kas varētu būt nozīmīgi ne tikai Baltijas reģionā, bet arī plašākā starptautiskā kontekstā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Baltijas valstu ministru vizīte Jelgavā apliecina kopīgu apņēmību veicināt izglītības, zinātnes un inovāciju attīstību lauksaimniecības un pārtikas nozarēs, kā arī stiprināt Baltijas valstu sadarbību šajās stratēģiski svarīgajās jomās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.