Baltās šokolādes krēms ar bezē cepumiem un jāņogām 0
PAGATAVOŠANA
Balto šokolādi izkausē ūdens peldē.
Saldo krējumu karsē kopā ar glikozes sīrupu, pievieno vaniļas pāksti. Maisa līdz šķidrums viendabīgs.
Uzkarsēto saldo krējumu uzmanīgi iemaisa izkausētajā baltajā šokolādē. Kad masa kļūst viendabīga, pievieno apelsīnu liķieri.
Lej lēzenā traukā un ievieto uz nakti ledusskapī.
Pasniedzot krēmu sagriež gabaliņos, liek deserta trauciņos kopā ar drupinātiem bezē cepumiem. Rotā ar baltajām jāņogām vai citām svaigām ogām.
Pavāres piebilde
Glikozes sīrups krēmu padara vijīgu. Tas nopērkams, piemēram, veikalā Gemoss, taču, ja šāda sīrupa nav, krēms tāpat izdosies garšīgs.
36,6 °C konsultante RŪTA RIETUMA, kafejnīcas Austra īpašniece un šefpavāre