Balandu un auzu pārslu plācenīši 1
Balandu lapiņas rupji sakapā un pārlej ar vārošu ūdeni. Uzvāra un sablendē. 350 ml zaļās masas, kas smaržo līdzīgi cūku pupām, pieber auzu pārslas. Samaisa un ļauj pusstundu uzbriest. Atkarībā no lapiņu sulīguma varbūt vajag pievienot nedaudz ūdens vai auzu pārslu, jo plācenīšu masai jābūt saturīgai, mazliet ķepīgai. Pannā uzkarsē eļļu un ar mitrām rokām veido plānus (5–7 mm) plācenīšus un cep zeltaini brūnus.
Auzu pārslas kopā ar balandām garšo īpatnēji – mazliet pēc ceptas zivs, mazliet pēc sojas karbonādes. Brūni apceptās auzu pārslas garoziņai piešķir nelielu riekstu garšas akcentu. Pasniedz ar svaigiem salātiem un vieglu vasaras mērci, piemēram, no rīvēta gurķa kopā ar jogurtu un dillēm, vai vieglu majonēzi.