Foto – Aija Geida

Balandu un auzu pārslu plācenīši 1

Balandu lapiņas rupji sakapā un pārlej ar vārošu ūdeni. Uzvāra un sablendē. 350 ml zaļās masas, kas smaržo līdzīgi cūku pupām, pieber auzu pārslas. Samaisa un ļauj pusstundu uzbriest. Atkarībā no lapiņu sulīguma varbūt vajag pievienot nedaudz ūdens vai auzu pārslu, jo plācenīšu masai jābūt saturīgai, mazliet ķepīgai. Pannā uzkarsē eļļu un ar mitrām rokām veido plānus (5–7 mm) plācenīšus un cep zeltaini brūnus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Auzu pārslas kopā ar balandām garšo īpatnēji – mazliet pēc ceptas zivs, mazliet pēc sojas karbonādes. Brūni apceptās auzu pārslas garoziņai piešķir nelielu riekstu garšas akcentu. Pasniedz ar svaigiem salātiem un vieglu vasaras mērci, piemēram, no rīvēta gurķa kopā ar jogurtu un dillēm, vai vieglu majonēzi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.