Foto – Aija Geida

Baklažānu tornīši – ātri pagatavojams un viegls ēdiens 0

Sastāvdaļas
• 2 baklažāni
• 4 tomāti
• 250 g mocarellas siera
• 2–3 ķiploka daiviņas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls
• Zaļumi vai diedzējumi pasniegšanai

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānus sagriež 7–9 mm biezās šķēlēs un apcep uz pannas zeltaini brūnus, apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Var likt arī uz cepamās plāts, apslacīt ar eļļu, pārkaisīt ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un cept +180 °C 10–15 minūtes – šādi baklažāns būs sulīgāks un ne tik trekns. Kad baklažānu šķēlītes gandrīz gatavas, tajās ierīvē ķiploku masu (izspiež ar ķiploku spiedi). Šķēlītēs sagriež tomātus un mocarellas sieru. Gatavo tornīšus, liekot baklažāna šķēli, tomātu, sieru, tad to pašu atkārto. Augšpusē liek zaļumus un tomātu cepurīti. Labi garšo gan silts, gan auksts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.