Foto – Anda Krauze

Baklažānu, tomātu un grilētas paprikas salāti ar sieru 0

Sastāvdaļas
• 2 vidēja lieluma baklažāni
• 2 grilētas vai ceptas paprikas
• tomāti (jo vairākas šķirnes, jo garšīgāk)
• 200 g fetas siera
• 3 ķiploka daiviņas
• 1 tējkarote baltvīna etiķa
• rieksti (valrieksti vai pīniju rieksti)
• rukola
• timiāns
• mārsils
• olīveļļa
• malti melnie pipari
• sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež gareniski četrās daļās, liek verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, un vāra 5–10 minūtes. Tad izņem no katla, liek aukstā ūdens peldē, nokāš, noņem tumšo miziņu un sasmalcina mīkstumu. Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, šķipsniņu timiāna, tējkaroti baltvīna etiķa, olīveļļu un sāli pēc garšas. Sagrieztus tomātus kārto uz šķīvja, uzbārsta maltus melnos piparus, sāli, pievieno rukolu un riekstus. Pasniedz ar bageti un svaigo sieru (fetas vai citu). Papriku pārgriež uz pusēm, kārto cepešpannā, uzslaka nedaudz olīveļļas, pievieno mārsilu un ķiplokus, cep cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā 7–10 minūtes.

Šādi pagatavotus baklažānus var uzglabāt burkā un lietot kā piedevu pie gaļas ēdieniem, salātiem vai likt uz maizes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.