Foto – Shutterstock

Baklažānu skābēšana ziemai. Iesaka šefpavārs Aivars Varņeckis 0

10 kg baklažānu, 20–30 g sāls.

Baklažāni ir visdaudzveidīgāk izmantotie dārzeņi! Tos var skābēt, sālīt, marinēt, vārīt, sautēt, pildīt, no tiem gatavo pastētes. Skābēšanai es izvēlos vidēji lielus ienākušos baklažānus.

Reklāma
Reklāma
Pēteris Apinis: Aicinājums deputātiem: lūdzu neatņemiet tautai un aptiekāriem “Hosama aptieku nodokli”!
“Man bija šoks!” Populārā dabas takā daudzbērnu ģimenei par biļetēm “noplēš” pilnu cenu – kur palikusi cilvēcība?
VIDEO. “Apkārt valda pilnīgs klusums, nolēmu doties atpakaļ uz auto,” Edgars piedzīvojis negaidītu tikšanos, dodoties prom no medībām 18
Lasīt citas ziņas

Tos nomazgāju, noņemu kātiņus un iegriežu līdz divām trešdaļām augļa garuma, atstājot kātiņu galu veselu. Garšvielas sagatavoju tāpat kā gurķu skābēšanai – estragonu, timiānu, baziliku, krustnagliņas, kanēli u. c.

Sagrieztos garšaugus lieku tīri izmazgāta trauka dibenā 3–5 cm biezā kārtā, bet virs garšaugiem – 2 vai 3 kārtas iegrieztu baklažānu. Katru baklažānu kārtu pārkaisu ar sāli. Pēc 2. vai 3. baklažānu kārtas lieku kārtu garšaugu. Pēdējā kārtā lieku garšaugus un virs tiem uzklāju tīru vairākās kārtās salocītu marli. Šādi sagatavotu trauku noslogoju un atstāju 18–22 oC temperatūrā apmēram 13–15 stundas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagtavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.