Baklažāna pica ar tomātu un sieru 0
Sastāvdaļas
prāvs baklažāns
4 pabiezas šķēles Smiltenes mocarellas siera (der jebkurš cits kūstošs siers)
vidējs tomāts vai 4 saulē kaltēti tomāta gabaliņi
2 ķiploka daiviņas
sāls
bazilika vai rukolas lapiņas rotāšanai
kūpinātas paprikas pulveris rotāšanai
Pagatavošana.
Baklažānu sagriež pabiezās ripās un apsāla, lai atdalās rūgtā sula. Par sāls daudzumu var neuztraukties, jo pēc tam visu noskalos. Patur 5–10 minūtes, tad sāli nomazgā, ripas nosusina.
Lai baklažāns kārtīgi izceptos, to vispirms apcepina uz pannas. Tā kā baklažāns pamatīgi uzsūc eļļu, to nelieto vispār, bet izmanto pannu ar nepiedegošo pārklājumu. Pannu kārtīgi sakarsē, liek baklažāna ripas, apcep 2 minūtes no katras puses. Apceptas kārto uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Katrai virsū liek izspiestu ķiploku, pāris tomāta šķēļu vai kaltētā tomāta gabaliņus un pārliek siera šķēli.
Cep 200 grādos 10 minūtes, kamēr siers izkūst.
Picu rotā ar bazilika vai rukolas lapiņām, uzbārsta kūpinātas paprikas pulveri.
Pavāres piebilde
Izvēlas stingru baklažānu, kam nav tukšs vidus. Baklažānu noteikti vispirms vajag apcepināt uz sausas pannas, jo krāsnī zem siera garoziņas tas kārtīgi neizcepas. Baklažāns arī garšo pavisam citādi, ja iepriekš ir apbrūnināts. Virsū var likt arī tomātu mērci vai kaltētu tomātu pesto.
Baklažāna picai der ne tikai kūstoša siera, bet arī krēmsiera vai biezpiena cepurīte. Var uzlikt piciņu biezpiena, kam pievienots bazilika pesto.